Search Icon one-austin
Globe Icon Vyberte svoji zemi Select Icon

Zvolte si svou lokalitu

Zjistěte více informací o společnosti Austin Powder, našich produktech, službách a průmyslových odvětvích a zjistěte kontaktní informace na naše zástupce ve vašem regionu.

Czech Select a Language

10 let Vrchařské koruny Valašska (VKV) a 8 let VKV JUNIOR - S AUSTINEM NA VRCHOL

9.2.2023

Populární celosezónní cykloturistický projekt pro celou rodinu VKV (Vrchařská koruna Valašska) vznikl v roce 2013 a oslavil tak již 10. výročí své existence. O dva roky později přibyla dětská kategorie VKV Junior – S AUSTINEM NA VRCHOL!, kterou AUSTIN podporuje od jejího počátku.

Tento projekt na celou sezónu určený všem milovníkům cyklistiky a cykloturistiky vznikl díky několika vsetínským nadšencům v roce 2013. V premiérovém roce se akce zúčastnilo 21 cyklistů. O rok později to bylo 137 účastníků a v roce 2015, kdy k hlavní kategorii přibyla kategorie pro děti VKV Junior, se akce zúčastnilo již 487 bikerů, z toho 190 dětí. AUSTIN je partnerem dětské kategorie od jejího založení a celý její název tedy zní VKV JUNIOR – S AUSTINEM NA VRCHOL! Nejvyšší účasti VKV dosáhla v roce 2019, kdy se akce zúčastnilo 1 193 cyklistů, z toho 585 dětí.

Držitelem VKV se stává každý účastník, který v daném období (od dubna do listopadu) zdolá na kole všech 20 stanovených vrcholů. Jejich pokoření se prokazuje vrcholovými fotografiemi. Kategoriím juniorů a hendikepovaných cyklistů jsou pravidla přizpůsobena.

Definitivní tečkou za jubilejním 10. ročníkem bylo slavnostní vyhlášení výsledků v sobotu 4. února v Domě kultury na Vsetíně. Loňské VKV se zúčastnilo celkem 784 cyklistů, z toho 251 dětí. V kategorii VKV JUNIOR – S AUSTINEM NA VRCHOL! tak jejich prostřednictvím soutěžilo 76 škol a 39 sportovních klubů.
V uplynulém ročníku byla premiérově vyhlášena i soutěž zaměstnavatelů, ve které se AUSTIN umístil na 3. místě. Deset našich zaměstnanců zdolalo celkem 206 vrcholů!

Pár perliček na závěr:
– historicky nejstarším držitelem VKV je pan František Kreisel ze Vsetína, který uplynulý ročník absolvoval ve věku 85 let a všechny vrcholy zdolal na standardním  kole (ne elektro)
– historicky nejmladšímu držiteli VKV v hlavní kategorii bylo 6 let a v kategorii juniorů teprve 3 roky
– vůbec nejrychleji se v loňském roce podařilo pokořit všech dvacet vrcholů v hlavní kategorii, tedy na standardních bicyklech, bratrům Liebelovým ze Zubří, a to za 1 den, 11 hodin a 45 min jízdou o délce 330 km!

Jsme rádi, že se jako sponzor můžeme podílet na veřejností oceňovaném a zdraví prospěšném projektu, který nezná hranice a mohou jej tak absolvovat a společně se těšit z dosažených úspěchů jak fyzicky mimořádně zdatní jedinci, tak i děti, jejich rodiče, senioři či zdravotně hendikepovaní lidé. Projekt VKV se stal natolik úspěšným, že vznikla již řada sesterských podniků, které VKV coby držitel ochranné známky zastřešuje. Nyní to je již 27 Vrchařských korun v Česku i na Slovensku.

Social Media
Facebook:

Recent News

E*STAR Remote 2.5i na Balkáně
9.2.2023

O prvním dálkovém odpalu v Mosambiku za použití systému E*STAR Remote 2.5i jsme vás informovali v prosinci minulého roku. Toto špičkové zařízení pro dálkovou iniciaci elektronických rozbušek E*STAR bylo nyní zavedeno i u jednoho z n...

Austin Powder si připomíná uplynulých 190 let rozvoje a inovací jedinečným videem s časovou osou historie firmy
9.2.2023

Pokud jste někdy navštívili sídlo společnosti Austin Powder, jistě neunikla vaší pozornosti devítimetrová expozice zobrazující stodevadesátiletou historii firmy na časové ose, na níž jsou zachyceny hlavní mezníky rozvoje společnos...

Jak jsme pomáhali 2023
9.2.2023

Podobně jako v letech předešlých, tak i v uplynulém roce jsme podpořili řadu veřejně prospěšných či dobročinných aktivit v našem regionu. Držíme se hesla „Pomáháme tam, kde působíme“ a naši pomoc tak soustředíme na Val...

Austin provedl první dálkový odpal v Mosambiku pomocí E*STAR Remote 2.5i
9.2.2023

Našim specialistům ze vsetínského Austinu se podařil další zápis do firemních dějin. Společně s naším dlouholetým zákazníkem Fábrica de Explosivos de Moçambique, provedli na začátku prosince vůbec první dálkový odpal v Mosamb...

Vývojáři vsetínského Austinu slaví další úspěch
9.2.2023

Po téměř dvou letech intenzivní práce se nám podařilo dosáhnout nového historického milníku v podobě úspěšně vyvinutého souboru zařízení pro programování a odpal nové řady elektronických rozbušek – E*STAR GO. Jedná s...

Austin Powder na 12. konferenci EFEE, Dublin 2023
9.2.2023

V září jsme se zúčastnili 12. ročníku světové konference EFEE (European Federation of Explosives Engineers), která je zaměřená na prezentaci nových technologií a sdílení poznatků v oboru výbušnin a trhacích prací. Letošní ro...

logo_white

AUSTIN

DETONATOR

Jsme tradičním výrobcem iniciačních systémů pro průmyslové trhací práce a disponujeme významnou technologickou a výzkumně-vývojovou základnou pro jejich výrobu a další rozvoj.

Visit Site

AUSTIN POWDER

SERVICE CZ

Austin Powder Service CZ aktivně zavádí nejmodernější technologie a výrobky pro trhací práce, jako laserové zaměřování, elektronické modelování a elektronické rozbušky.

Cancel
logo_white

Náš web využívá cookies.