Search Icon one-austin
Globe Icon Vyberte svoji zemi Select Icon

Zvolte si svou lokalitu

Zjistěte více informací o společnosti Austin Powder, našich produktech, službách a průmyslových odvětvích a zjistěte kontaktní informace na naše zástupce ve vašem regionu.

Czech Select a Language

V Austinu pracuje již přes 1000 zaměstnanců

28.4.2018

Ve Vsetíně 24. 4. 2018

I v době vysoké poptávky po pracovních silách se společnosti Austin Detonator, jednomu z nejvýznamnějších zaměstnavatelů ve vsetínském regionu, daří nabírat nové spolupracovníky. Denně branami podniku přichází do práce 1 017 jeho zaměstnanců. 85 % z nich pracuje ve výrobě a 70 % pracovníků celé firmy tvoří ženy.

I přesto, že se personálnímu úseku společnosti daří vyhledávat a přijímat nové spolupracovníky, výrobní kapacity jsou stále nedostačující a intenzivní nábory budou pokračovat až do poloviny roku.

Za první tři měsíce letošního roku společnost přijala 62 nových zaměstnanců. Číslo reprezentuje téměř polovinu těch, kteří nastoupili v průběhu celého loňského roku. „Jsem rád, že navzdory situaci na trhu práce se nám neustále daří přijímat nové spolupracovníky. Těší mě, že zájem o práci v naší společnosti i nadále roste a že nejen mezi uchazeči o zaměstnání má naše společnost dobré jméno,“ uvedl personální ředitel Austinu Jaroslav Koňařík.

 Již nyní se společnosti podařilo pokořit čísla z roku 2014, kdy měla nejvíce zaměstnanců ve své historii. Jejím zájmem je rozšířit svůj tým pracovníků o manuálně zručné a pečlivé zaměstnance, kterým nechybí smysl pro detail. „Vloni v tuto dobu jsme nebyli tak úspěšní při náboru vhodných kandidátů, ale od léta 2017 jsme zaznamenali zvýšený zájem. Jsem si vědom toho, že nemůžeme usnout na vavřínech, a proto jsme k našim benefitům jako jsou například příspěvek na penzijní připojištění, nadstandardní úrazové pojištění a poukázky na sport, kulturu a zdravotní prostředky zavedli od letošního roku další benefit, kterým je příspěvek na dopravu,“ uvedl personální ředitel Austinu Jaroslav Koňařík.

Firma Austin má v širokém okolí přídomek rodinná. Stalo se již zvykem, že zde společně pracují manželé, rodiče zde přivedou své děti a řada zaměstnanců své známé. Průměrná délka pracovního poměru ve společnosti je 11 let a míra fluktuace za první čtvrtletí zůstala na 1,2 %. Tyto čísla ukazují vysokou míru loajality k Austinu jako zaměstnavateli. Za přirozenou míru fluktuace je považována hodnota do 10 %.

V prvním čtvrtletí společnost prodala výrobky za 0,5 miliardy českých korun a nalaborovala o 24 % více důlních rozbušek než v loňském roce.

Social Media
Facebook:

Recent News

E*STAR Remote 2.5i na Balkáně
28.4.2018

O prvním dálkovém odpalu v Mosambiku za použití systému E*STAR Remote 2.5i jsme vás informovali v prosinci minulého roku. Toto špičkové zařízení pro dálkovou iniciaci elektronických rozbušek E*STAR bylo nyní zavedeno i u jednoho z n...

Austin Powder si připomíná uplynulých 190 let rozvoje a inovací jedinečným videem s časovou osou historie firmy
28.4.2018

Pokud jste někdy navštívili sídlo společnosti Austin Powder, jistě neunikla vaší pozornosti devítimetrová expozice zobrazující stodevadesátiletou historii firmy na časové ose, na níž jsou zachyceny hlavní mezníky rozvoje společnos...

Jak jsme pomáhali 2023
28.4.2018

Podobně jako v letech předešlých, tak i v uplynulém roce jsme podpořili řadu veřejně prospěšných či dobročinných aktivit v našem regionu. Držíme se hesla „Pomáháme tam, kde působíme“ a naši pomoc tak soustředíme na Val...

Austin provedl první dálkový odpal v Mosambiku pomocí E*STAR Remote 2.5i
28.4.2018

Našim specialistům ze vsetínského Austinu se podařil další zápis do firemních dějin. Společně s naším dlouholetým zákazníkem Fábrica de Explosivos de Moçambique, provedli na začátku prosince vůbec první dálkový odpal v Mosamb...

Vývojáři vsetínského Austinu slaví další úspěch
28.4.2018

Po téměř dvou letech intenzivní práce se nám podařilo dosáhnout nového historického milníku v podobě úspěšně vyvinutého souboru zařízení pro programování a odpal nové řady elektronických rozbušek – E*STAR GO. Jedná s...

Austin Powder na 12. konferenci EFEE, Dublin 2023
28.4.2018

V září jsme se zúčastnili 12. ročníku světové konference EFEE (European Federation of Explosives Engineers), která je zaměřená na prezentaci nových technologií a sdílení poznatků v oboru výbušnin a trhacích prací. Letošní ro...

logo_white

AUSTIN

DETONATOR

Jsme tradičním výrobcem iniciačních systémů pro průmyslové trhací práce a disponujeme významnou technologickou a výzkumně-vývojovou základnou pro jejich výrobu a další rozvoj.

Visit Site

AUSTIN POWDER

SERVICE CZ

Austin Powder Service CZ aktivně zavádí nejmodernější technologie a výrobky pro trhací práce, jako laserové zaměřování, elektronické modelování a elektronické rozbušky.

Cancel
logo_white

Náš web využívá cookies.